Kuukauden kootut - helmikuu 2014Reitintekijät- artikkelin kuvitusta. Kuva: Samuli Romppainen


Relaan helmikuu oli vauhdikas, kun kuukauteen mahtuivat niin olympialaiset, kypäräarviot, suomalaisten hiihtokeskusten nousuhinnat ja vaikka sun mitä. 

Tässä kuukausittaisessa koosteessa kerromme, mitä kaikkea kannattaa ainakin lukea, jos ei ehdi istua Relaan ääressä passissa läpi vuorokauden. Koosteessa on huomioitu muun muassa kiinnostavuus, lukijamäärä, sosiaalisen median jaot sekä ajankohtaisuus.

 

ARTIKKELIT

Onko munankuoreni vain hentoinen?
Toimittaja: Antti Laiho

Antti Laiho luuli ostaneensa laadukkaan kypärän, mutta testitulosten perusteella se ei ollutkaan kärkitasoa - toki turvallinen silti.

Reitintekijät ovat tulevaisuuden ammattilaisia
Toimittaja: Markku Jussila 

Boulderkeskuksia rakentuu Suomeen lähes joka kaupunkiin. Ammattimaiset reitintekijät elättävät jo itsensä suunnittelemalla erilaisia reittejä ja haasteita harrastajille. 

Paljonko eurolla saa korkeuseroa?
Toimittaja: Antti Laiho 

Suomen kymmenen suurinta hiihtokeskusta on nyt pantu järjestykseen sen perusteella, jossa hissilipun hinnalla saa eniten korkeuseroa. Artikkelista käynnistyi myös laaja keskustelu. 

Samettiääninen olympiaselostaja - pimeässä kopissa Matti Räty
Toimittaja: Arttu Muukkonen 

Sotshin olympialaisten uusissa suksilajissa - slopestylessa ja paipissa - suorituksia kommentoi Nipwitz-laskujengistä tuttu Matti Räty. Asiantuntevuus ja samettinen ääni olivat loistoyhdistelmä, joiden syntymistä Räty taustoittaa syvähaastattelussa.

 

BLOGIPOSTAUKSET

Terveisiä Zillertalin kesämökiltä! 
Ajelutiimi-vapaalaskuporukan blogi on piristänyt positiivisuudellaan Relaan keskitalvea. Zillertalin heikko lumitilanne on ajanut ajelijat etelämpään, ja kyytinä toimii tilaihme pakettiauto nimeltä Postipate! 

Alta via 2 - sisko harhailee Dolomiiteilla 
Relaan Siskojen blogissa yksi systeri kertoo huimasta seikkailustaan Dolomiiteilla jokin aika sitten. Henkeä alkaa salvata jo pelkkä lukeminen. Onneksi ei tarvinnut itse killua vaijereiden varassa! 

Onnistuneen laskureissun resepti 
Vapaalaskijapariskunta Jenni Kaipainen ja Jussi Hynninen ovat aloittaneet bloggaamisen Relaassa. Tässä ilahduttava resepti hyvällä laskureissulle, suuntana aurinkoinen Andorra. 


KESKUSTELUT

Extreme ei olekaan extremeä 
Äärilajien vaarallisuus on hieman harhaa, kertoo uusi tutkimus. Keskustelu lähtikin nopeasti siihen, että mikä nykyään edes on extremeä. 

Köysikiipeily 
Olympilaisissakin mukana ollut köyden kiipeäminen herätti keskustelua ja kiinnostusta Kiipeily-osiossa. Tehdäänpä sitä nykyään ihan koulussakin, ainakin pohjoisessa. 


Tulevat tapahtumat 

Relaan ja Peak Performancen elokuvailta 9.3. Andorrassa 

Relaa ja Peak Performance tarjoavat mukavan elokuvaillan sunnuntaina Helsingissä. Ensi sunnuntaina eli 9.3. kello 19-21 näytetään elokuvateatteri Andorran valkokankaalla kaksi seikkailua, laskemista ja myös purjehtimista yhdistävää elokuvaa.

Between Placesissa käydään kiipeämässä ja laskemassa Grönlannin tuntemattomilla vuorilla, Mission Antarctic vie mukanaan Etelämantereella huippulautailija Xavier de le Ruen matkaan.

Lippuja voi ostaa ennakkoon tapahtuman sivujen kautta. Liput 8e/kpl. Tarjoamme myös pientä leffaevästä. Tervetuloa!


Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä