Relaan kuulumisia: hienoja outdoor-tapahtumia ja vireää nettieloa tiedossa

 

kuusamo, retki, vaellus, lappi, lapland, hiking, trekking

 

Keskikesän hetkellä on hyvä vetää henkeä ja luoda silmäys Relaan vuoteen kuluneesta talvesta tulevaan syksyyn. Heti kärkeen on kiva kertoa, että touhua ja tapahtumaa riittää kesällekin – järjestämme heinäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävän Bicycle Film Festivalin (BFF).

New Yorkista rantautuva BFF ei ole vain korkeatasoinen leffakimara vaan polkupyöräilykulttuurin pieni suurtapahtuma. Festarin elokuvat välittävät monipuolisesti polkupyöräilyyn liittyvää maailmaa ja tunnelmia. BFF:ään kuuluvat lisäksi päivittäiset bileet, fillaritapahtumat ja teemaan liittyvä taidenäyttely.

Toinen sulanmaan tapahtumapaukku on jo perinteinen Helsinki Adventure Night (HAN) -leffatapahtuma 12. lokakuuta. Sen selkäranka on Reel Rock Tour -kiipeilyleffat, mutta mukaan on jälleen poimittu myös muiden outdoor-lajien leffaparhaimmistoa.

Relaan tapahtumista suurin, Vapaalaskuiltamat, tulee niin ikään taas. Laskukansan kaudenavaus tapahtuu 2. marraskuuta ja paikka sama kuin viime vuonna, Vanha Ylioppilastalo Helsingissä.

Sekä Helsinki Adventure Nightin että Vapaalaskuiltamien ohjelmasta leffoineen tullaan kertomaan Relaa.comissa kesän ja syksyn mittaan. Pyrimme järjestämään lipunmyynnin jälleen mahdollisimman kivuttomasti netin kauta. Tervetuloa mukaan pöhisemään!

 

Teknologiahaasteita nirhaillaan – ja palautepalkintoja jaellaan

Viimesyksyisen Relaan uudistamisen jälkeen teknisiä haasteita riitti ennakoituakin enemmän. Vielä kerran kiitos kärsivällisyydestä foorumin käyttäjille! Ymmärrämme, että syö miestä jos naistakin, kun homma tökki pahasti jo sisäänkirjautumisvaiheessa. Myötäkärsimme.

Iso osa ongelmista on saatu korjattua, mistä iloitsemme, mutta sarkaa riittää. Kehitystyötä tehdään resurssien puitteissa. Relaata pyöritetään edelleen talkoohengessä, eikä kukaan tekijöistä saa vaivanpalkakseen rahaa. Tämä valitettavasti tarkoittaa, että kaikkia parannuksia ei saada valmiiksi aivan niin ripeästi kuin suotavaa olisi.

Olemme saaneet käyttäjiltä palautetta sekä foorumilla että sähköpostitse osoitteeseen info@ulko.fi. Palaute on ollut korvaamatonta sivuston kehittämiseksi, joten isot tattikset kaikille sitä rustanneille. Olkaa ystävällisiä ja jatkakaa palautteen antamista, se hyödyttää suuresti työssä, jonka tavoitteensa on saada Relaa.com palvelemaan paremmin meitä kaikkia suomalaisia outdoor-aktiiveja.

Teknisen palautteen rinnalla olisimme kiitollisia myös sisältöpalautteesta: mistä Artikkeleistamme olette tykänneet ja miksi, sekä etenkin, millaisia juttuja tahtoisitte Relaasta lukea? Siitäkin saa mielellään avautua foorumilla tai mailata info@ulko.fi-osoitteeseen. Kaikkien palautetta – teknistä tai sisällöllistä – antaneiden kesken arvomme aina kuukauden päättyessä yllätyspalkinnon tai useamman! Ensimmäiset arvotaan 30. kesäkuuta 2012.

 

Talvi oli kiihkeä, reissuja ja tapahtumia

Talvi meni Relaassa mukavasti. Työrukkaset Antti, Arttu, Artturi, Juha ja Markku touhusivat ympäri maailmaa keräten kokemuksia ja juttumateriaalia Relaan käyttäjien hyödyksi ja viihteeksi. Reissut suuntautuivat esimerkiksi Kaliforniaan, Kanarialle, Kanadaan, Nepaliin, Norjaan, Alpeille ja tietty Suomen Lappiin.

Matkojen peruina on nähty kohdejuttuja Relaan Artikkeleissa. Lisäksi tulossa on muun muassa aikamoinen litania kamojen kenttätestijuttuja.

Talvilajeinaan Relaan kehitystiimi harrasti paitsi laskettelua niin rinteillä kuin niiden ulkopuolellakin, myös muun muassa murtsikointia, lumikenkäilyä ja jääkiipeilyä. Talviretkeilemäänkin ehdittiin, samoin koiravaljakon puikkoihin. Tavoitteemme on säilyttää mahdollisimman monipuolinen tuntuma outdoor-lajeihin, perinteisiin ja uusiin.

Relaa oli seuraamassa talvitapahtumista Pyhätunturissa vapaalaskijoiden Freekendiä, Pallaksella oltiin puolestaan mukana Head Freeride Boot Campissa.

 

Blogit lisääntyivät ja monipuolistuvat – vielä mahtuu uusiakin

Relaan blogit ovat vuoden mittaan lisääntyneet ja monipuolistuneet. Sama kehitys jatkuu. Relaan käyttäjät ovat ottaneet bloggaajat hyvin vastaan, niitä luetaan paljon. Esimerkiksi Anne "Neito pihalla" Dahlgren, Juho "Zona Aggreste" Lukkari ja Head Possen vapaalaskijat ovat suoltaneet korkeatasoista ja inspiroivaa materiaalia intohimonsa parista.

Blogirivistöön mahtuisi vielä hienosti vaikkapa melontaa ja pyöräilyä, samoin retkeilyä. Voisiko se olla sinun juttusi? Kirjoittajan ei tarvitse olla maailmanluokan skribentti, paljon tärkeämpää on intohimo ulkoiluun ja halu kirjoittaa jotakuinkin kerran viikossa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset suoraan sylttytehtaalle osoitteeseen info@ulko.fi.

 

Relaa ei lomaile, uusia sisältöjä tarjolla helteilläkin

Relaa.com ei mene kiinni heinäkuuksi, ei elo- eikä syyskuuksikaan. Foorumi pyörii täysillä ja tarjoaa ideoita ja infoa kaikille kesäulkoilijoille. Relaan Puodissa maan paras käytetty outdoor-kama vaihtaa omistajaa vuodenaikaan katsomatta.

Julkaisemme myös uusia Artikkeleita läpi kesän, joskin joinakin helteisimpinä viikkoina kenties kevättä vähemmän. Myös Relaan Teatteriin tullaan säännöllisesti pukkaamaan uusia leffoja.

Myös sosiaalisen median puolella Relaa porskuttaa kesät-talvet. Jos Relaan Facebookin päivitystahti - hyötyä ja hupia lähes joka päivä - tuntuu uneliaalta, on rohto selvä: Relaan Twitter. Twitter-seuraajaamme hellitään tuoreilla outdoor-uutisilla ja -linkeillä 365 päivää vuodessa.

Relaan toimitus toivottaa kaikille relaalaisille perskuleen hyvää ja happirikasta kesää! Kokeilkaa entisten rinnalla rohkeasti uusia lajeja, vierailkaa erilaisissa kohteissa ja kertokaa meille muillekin löydöistänne, intoillaan yhdessä!

Kesän parhaita kala- ja hillapaikkoja ei ole pakko paljastaa, mutta niidenkin jakamiseen Relaa.com soveltuu erinomaisesti. ;)

 

- Antti, Arttu, Artturi, Juha & Markku 


http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=41004.0
Käyttäjän Relaa kuva

Relaa

Elämä ulkona - Relaa netissä