Hyvää joulua ja uutta vuotta Tanskan pikkutuulista! Sisältää sisäleikkivideon.

 

Terveiset Tanskasta! 

Tuulta pitelee niin, että aidat kaatuu. Nyt kirjoitushetkellä tuulee vain 30 metriä sekunnissa ja kämpän nurkat natisee vain vähän, mutta marraskuun lopussa Gorm - myrsky natisutteli paikkoja väkevämmällä otteella. Oltiin just viritelty jouluvaloja ja lyhtyjä pihalle, kun Gorm tuli ja puhalteli puuskaisena parhaimmillaan 40 metriä sekunnissa pistäen pihamaan aidat matalaksi ja heitellen pihakalusteita pitkin poikin. Ulkoroskiksen kansi ja kynnysmatto löytyi kadun päästä naapurin pihalta. Ei helvetti, että tuuli voikin olla vihaisella päällä. Onneksi oltiin purettu tramppaa, olisi mennyt niin naapurin ikkunasta sisään. 
Gorm - myrsky kävi kylässä marraskuun lopussa. Tältä näytti pihamaamme myrskyn jälkeen Tanskan länsirannikolla. 


Onneksi kuvassa näkyvät dyynit eivät kadonneet tässäkään myrskyssä mihinkään vaan seisovat edelleen jylhinä maisemassa. Jokainen myrsky on koittelemus dyyneille, kun meren aallot pääsevät hakkaamaan rajulla otteella dyynien kylkiä.  

Vaikka tuulta on pidellyt, ei oo kauheesti tullu vesillä käytyä viime aikoina. Ehkä eniten aikapulan takia, kauhee suunnittelu päällä kevään meiningeille. 

Sea Lover's Place - majatalossamme parhaillaan majoittuvat saksalaiset kitesurffarit tulivat juuri vesiltä ja kilvan kehuivat veden lämpöjä. Täytyy koittaa ehtiä itsekin vesille viimeistään joulun pyhinä.

Perheemme juniori Line Viima Annie, 3v, sen sijaan painaa menemään kitesurffia tukevaa tekniikkatreeniä entistä kiihkeämmällä tahdilla. Isänsä viritteli sille syksyllä kattoparruihin käytetyn leijan puomin ja se on kyllä osoittautunut ihan ykkösleikkipaikaksi. Tässä video sisäleikeistä, missä Line näyttää rollikolmetonnisen. Te, jotka haluatte koittaa samaa kotona, huomatkaa, että puomia pyöritetään ensin 15 kierrosta ja että on tärkeää pitää puomi "oikein päin" käsissä eli punainen vasemmalla vaikka kuivatreeneissä ollaankin. Ei muuta ku hyvää joulua Pohjanmeren tarjoamien lumipallojen keskeltä. 

 

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK