Kitetyttöjen iltajamit


Eilen tuli vietettyä jälleen kokonainen päivä surffirannalla. Usko tuuleen oli kova, vaikka Hvide Sandessa pukkaa tällä hetkellä korkeapainetta eli helteistä aurinkoista lomasäätä ja vain kevyttä tuulta. Keli ei oikein riittänyt kitesurffiin, ei edes isoilla leijoilla surffaaville kevyille tyttökuskeille. Rannalla vietetyn päivän jälkeen olo oli vähän apea, olisi ollut kiva päästä vähän surffimaan eikä seuraavankaan päivän ennuste näyttänyt herkulta. Myäääh. 

Yllä kuvatun mukaista päivää kutsutaan leijasurffareiden kesken härsipäiväksi. Päivä kuuluu lajin parissa, surffaamatta.

Mutta miten härsipäivän ilta voikaan päättyä?

Teho-osastolta äkkilähtö

VIIMA Kite B&B:n keittiö- ja ruokailutila on kuin teho-osaston valvontahuone. Päivystävät lääkärit eikun sori kitesurffaajat seuraavat tuulen voinnin kehitystä isolta ruudulta.  Erikoislääkäreiden eli meteorologien muutaman tunnin välein päivittyvät ennusteet tuovat toivoa paremmasta merisään ja kyläsään näkyessä ruudulla aamusta iltaan. Ennustuksia enemmän ruudulta tarkkaillaan kuitenkin eniten sydänkäyrää eli sen hetkistä tuulihavaintoa. Päivystystehtävissä olevat kitesurffarit ovat tarvittaessa valmiita juoksemaan päivystystehtäviin, kitesurffaamaan lähirannalle, jos havainto menee punaiselle (tuulihavainto pompsahtaa yli 5 m/s). 

Mutta takaisin apeaan eilispäivän fiilikseen.

Härsipäivä takana ja keliennusteet eivät luvanneet tuulta seuraavallekaan päivälle. Istuimme VIIMA Kite B&B:n valvontahuoneessa illallista syöden, kunnes alkoi tapahtua. Sydänkäyrä pompsahti punaisen kautta tulipunaiselle ja päivystäville kitesurffaajille tuli kiire. Keli oli päällä täysin ennusteiden vastaisesti! Mitäh!!!

Härsipäivää seurasi kitetyttöjen iltajamit! Juoksimme tyttöjen kanssa välittömästi lähirantsuun, pumppasimme yhden leijan rannalle ja päätimme vetää suht nopeat setit per tyyppi, jotta jokainen kerkesi vesille ennen pimeän tuloa. Samalla kukin tytöistä sai vuorollaan nauttia vankkumattoman huomion keskipisteenä olemisesta ja tyttöyleisön kannustushuudoista. Ja arvaatteko mitä vielä? Jamit päättyivät kuoharilasillisiin. 


Kitetytöt lähtökuopissa iltaseteille Hvide Sandessa. Kuvasta puuttuu yksi illan setittäjistä.  


Tältä näytti meno kitetyttöjen ylläri-iltajameissa Ringkøbing Fjordilla Tanskan Hvide Sandessa. 


Iltasessareiden valaistus oli kohdillaan eikä ruuhkastakaan voi valittaa. 


Vuoron vaihto; yks pitää leijaa, toinen juoksee vesille päästämään kolmannen vaihtopenkille


Yllätyskelin iltaa ei voi päättää kuin lasilliseen kuoharia! 

Härsipäivässä on toivoa

Mitä tästä opimme? Opimme, että surffipäivää ilman surffia kutsutaan härsipäiväksi. Ja että härsipäivästä voi kehittyä huonoista ennusteista huolimatta täydellinen iltasurffi, ainakin Tanskan Hvide Sandessa korkeapaineen aikaan. Aivan uskomaton ilta, niin tuuliennusteiden, toteutuneen tuulen, seuran kuin fiiliksenkin näkökulmasta. 

Kiitos tytöt! 

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK