Kun rakas lapsi vaihtaa omistajaa 


Viisi vuotta sitten meillä oli Timon kanssa yhteinen haave. Halusimme perustaa leijahiihtokoulun Suomeen ja aloittaa lajin opetustehtävät. Kerrostalokaksiomme viinikellaria muistuttava punatiilinen kellarivarasto oli paikka juhlia pieniä ja isoja asioita elämässä. Siellä vietettiin myös VIIMA Kitekoulun avajaiset ja vedettiin ensimmäiset leijahiihdon teoriaillat. 

Elettiin vuotta 2010 ja saman vuoden lopussa Helsinkiin tuli talvi todella hyvissä ajoin. Se oli ihan mahtavaa! Kitekoulumme ensimmäiset snowkitekurssit näkivätkin päivän valon Helsingissä Laajalahden jäällä jo marraskuun lopussa. Ai että, se oli jännittävää! Siitä se sit alkoi, VIIMA Kitekoulun toiminta Suomessa. Meitsi haaveilemassa Viiman ensimmäisissä toimitiloissa syksyllä 2010. Patterissa muistona kesällä pidettyjen Suomen ensimmäisten tyttökitesurffareiden Pro Prinsessa -tapahtumajuliste. 

Viisi kokonaista vuotta hengityksemme on tuoksunut viimalta. Kesän jälkeen on koittanut talvi ja talven jälkeen on koittanut kesä. Siihen väliin on jäänyt aikaa suunnitella, usein yötä myöten, seuraavan kauden uusia juttuja. Vaikka välillä oma sukkahikikin on tuoksunut viimalta, aina on tuoksunut ihan sairaan hyvältä. Sama se, haisee se. 

Ja sitten kuvioon astui Tanska. Se tuli ja vei jalat alta. Rakkautta ensi silmäyksellä. Sillä tiellä ollaan edelleen. 


Timo sahaamassa Ringkøbing Fjordin flätissä syyskuussa 2015. #loveisintheair

Juuri nyt elämässämme tapahtuu isoja muutoksia. Isoja. Avauduin niistä teille vaiheittain ja tämän ensimmäisen vaiheen nimi on kun rakas lapsi vaihtaa omistajaa. Me mentiin ja myytiin Viima. Meidän, siis mun ja Timon rakkaalla lapsella, viisi vuotiaalla VIIMA Kiteboardingilla on nyt uusi omistaja. 

Vaikka tapahtuma oli suunnitelmien ja toiveidemme mukaista, täytyy sanoa, että vähänhän se kirpaisee. Jäi vähän tyhjä, mutta hyvä olo. 

Viimainen elämämme rakkaan VIIMA Kiteboarding -brändin ja liiketoiminnan parissa ei voisi kuitenkaan päättyä paremmin, sillä Viiman toiminta jatkuu hyvissä käsissä Suomessa. Leijahiihtokurssit pyörähtävät käyntiin jälleen talven tullen Helsingissä ja Ylläksellä. Viime talvesta tuttu VIIMA Kitekoulun ope Thomas jatkaa Ylläksellä sekä leijahiihdon alkeiskurssien että tunturiopastusten parissa ja Helsingin operemmiin on luvassa muutamia uusia kasvoja. Tanskassa sijaitseva VIIMA Kite Bed&Breakfast - majoituksemme on muuttanut hieman konseptiaan ja löytyy Airbnb-varauspalvelusta nimellä Sea Lover’s Place. Tanskassa VIIMA Kitekoulu nimetään uudelleen ensi kesäksi.  

Viiden viimaisen vuoden jälkeen tyhjän pöydän ympärillä istuvat minä, Timo ja uusi yhteinen haaveemme. Ehkä pääsen kertomaan siitä teille piankin lisää tai viimeistään viiden vuoden päästä, kun on taas aikaa ehkä hengähtää hetkeksi.  

No entäs ne ”hyvät kädet”? Kuka on Viiman uusi omistaja? 

Julkaisimme juuri tästä tiedotteen, käykäähän kurkkaamassa!

Tarina jatkuu.

Jännittää.

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK