Kurkistus leijasurffauskoulun kulisseihin Tanskassa

Auki ollaan! Niin siistii vetää kitesurffauskoulua aiemmista vuosista poiketen ihan oikeassa sille varatussa ja vuokratussa toimipisteessä parhailla mestoilla ikinä. Mietin, että mistä kulmasta kertoisin lyhyesti avajaisviikkojen tunnelmia ja ajattelin kokeilla tälläistä. 

Alla on ote meidän päiväohjelmasta. Olen kerännyt viikon tapahtumat yhteen päivään. Odotettavissa nimittäin on,  että päivistämme tulee kutakuinkin tämän kaltaisia kun sesonki iskee päälle heinäkuussa. Toivottavasti tykkäätte!


Kaiken päälle vielä lyhyet kuulumiset videoteitse täältä - enjoy!


06:00 Herätyskello soi. Timo menee herättelemään kolmevuotiasta tytärtämme Lineä päiväkotiin. 
Lapsi herätetty ja itse pukeutunut lähtövalmiina päiväkotiin kello 7.00.

06:45 Herätyskello soi uudelleen. Mun olisi pitänyt herätä itsekin kuudelta selkäjumpalle, mutta löydän itseni taas vain pikavenyttelemästä. Ärsyttävää. 07:30 Timo palaa päiväkodilta ja nautimme joka aamuisen aamiaisemme suola-sitruunavettä ja voikahvit. Kiitos Pasille ja muille edelltävien kesien Bed & Breakfast - majoitusvieraillemme, joilta olemme imeneet ruokailuun liittyviä tottumuksia vuosien mittaan. 08:30 Saavumme kitekoulumme pihaan. Avaamme vasta 9.30, mutta suunnitelmissa on käydä 
testaamassa uusi palvelutuotteemme kitesurffaajille eli roboottikamera sisältäen privarannan käyttöoikeuden. 8:45 Mies seisoo koulun ovella. Vilkaisemme Timon kanssa toisiamme kysyvästi ” onks se asiakas”. Tanskalaismies osoittautuu kuin osoittautuukin ihan oikeaksi asiakkaaksi (wuhuu!) ja ostaa samantien kertauskurssin ja niinpä Timo vaihtaa vapaalta töihin ja starttaa opetustyöt. Itse jään availemaan putiikkia, käyn keräämässä kukkasen pihalta tiskille ja siirryn päivittämään kuulumisiamme sosiaalisen mediaan.

11:00 Kuusi saksalaismiestä astelee putiikkiin, vuokraa kajakit ja siirtyy sisälahdelle. Katson kiikareilla sisälahdelle vähän myöhemmin ja näen osan porukasta veden varassa - huh suunnitellusti hauskaa pitäen.  12:00 Timo palaa vesiltä ja sertifioi asiakkaan kansainvälisellä IKO-statutuksella kurssilla saavutetulle taitotasolle.  Nautimme lounasrasiat eli tanskalaisittain madpaket.


Kurssin päätteeksi jokainen asiakkaamme saa IKO-taitotason kortin merkiksi saavuttamastaan tasosta kurssilla. Kortti helpottaa toisinaan esim. välinevuokrauksissa maailmalla.

13:00 Suomalaispariskunta tulee jatkamaan Lumelta veteen -kurssia  ja saksalaismiehet palauttavat kajakit. 

Veijon taidonnäyte Lumelta veteen - kurssilla. 

15:00 Timo palaa vesiltä ja lähtee hakemaan Lineä päiväkodista. 16:10 Uusi asiakas! Saksalaismies tulee varaamaan paikan seuraavan aamun alkeiskurssille. Meillä ei ole yhteistä kieltä, hän puhuu saksaa ja mä yritän puhua saksaa, mutta suusta tulee vaan tanskaa. 16:30 Suljen kitekoulun ja fillaroin himaan. Kuulokkeista tulee Jüri Pootsmannin biisi Aga Siis. Biisin sanat kuulostavat ihan suomen kieleltä, mutta en tajua mitään. Mietin, että tätäkö tämä uuden kielen omaksuminen tässä iässä on. Että unohtui sitten se oma äidinkieli kokonaan. 18:00 Olemme juuri nauttimassa grillin antimista Ylläkseltä tulleiden vieraiden kanssa, kun kotimme yhteydessä toimivaan Bed & Breakfast majoitukseen saapuu vieras Hollannista. Käyn näyttämässä hänelle mestat ja hän kyselee mahdollisuudesta vuokrata meidän kitekoulun rescue boatti huviajeluun. Myyn hänelle moottoriveneajelun ja kajakkivuokran. 19:00 Käymme testaamassa koko perheen voimin meren puolella juuri saamiamme Asenteen SUP-lautoja (täältä omaan tarinaan SUP-retkestä)20:30 Line on juuri nukahtanut yöunille, kun kitekoulumme live-tilassa olevaan chättiin pamahtaa kursseista kiinnostunut saksalaismies. Timo buukkaa ja myy kurssin seuraavalle päivälle ja sulkee chätin. 22:00 Teemme seuraavan päivän madpaketit koko perheelle, minkä jälkeen simahdan sänkyyn. Seuraavana aamuna ehdimme aamuseteille sisälahdelle ennen työpäivän starttia.  

Sen pituinen se päivä. Tervetuloa tsekkaamaan meiningit paikan päälle Hvide Sandeen -  meidät löytää osoitteesta Holmsland Klitvej 10!

t Martta

p.s Täältä pääset seuraamaan meininkejämme Facebookissa ja Instagramissa.

 

 

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK