Läpsystä vaihto - perhelomilla

Viime viikko oli erilainen viikko. Oltiin perheen kanssa lomilla. Kaveripariskunta päätyi samalle lomalle ja lomaseurueemme muodostui kahdesta elämänsä leijasurffaukselle antavasta, kahdesta elämänsä lumilautailulle antavasta, yhdestä lumilautailun pariin hiillostettavasta ikiliikkuja-vauvasta ja yhdestä leijasurffauksen pariin hiillostettavasta ikiliikkuja-taaperosta. Lomaseurueella oli yksi yhteinen toive: viettää paljon perheaikaa yhdessä ja viettää paljon lapsivapaata aikaa miesten ja naisten kesken.   


Taapero seuraa rannalla, kun isä ja lumikummi treenaavat aaltoja SUP-laudalla. Näettekö ajatuskuplan "Ei ole totta, aallot eivät ole edes mua polveen ja tyypit ei hanskaa hommaa! Kun kasvan hieman, menen näyttämään mallia."


Mutsien vuoro. Kiikkerällä aaltosupilla meren aalloissa treenailu vahvistaa ja piristää mieltä mukavasti yöheräilyjen rinnalla. 

Lomailu siinä merkityksessä, miten sen itse ymmärrän, on mulle ja mun miehelle aika harvinaista. Mulle lomailu on aina merkinnyt siirtymistä pois kodista lomakohteeseen. Lomakohteessa tyypillinen aktiviteetti on sitten aika usein ollut leijasurffaus. Lomakohteessa ei ole päivitetty leijakoulun nettisivuja, kirjoitettu surffiblogeja eikä opetettu muita leijasurffaamaan. Lomilla on leijasurffattu, nautittu lomaseurasta ja käyty ulkona syömässä. 

Ollaan lomailtu mun miehen kanssa yhdessä viimeksi keväällä 2011, kolme vuotta sitten! Ei hitto, onpa pitkä aika! Melkoista, varsinkin kun suomalaiset lomailevat ulkomailla keskimäärin pari kertaa vuodessa.

Mut nyt päästiin siis pitkästä aikaa lomille.  

Ei merta edemmäs kalaan

Viime viikon perhelomakohteemme oli Hvide Sande. Se on viehättävä pieni kalastajakylä Tanskan länsirannikolla, Pohjanmeren rannalla. Se on myös yksi Tanskan ja samalla myös koko maailman parhaista aktiviteetti- ja surffilomakohteista, jos arvostaa puhdasta vettä, tuulta, tasaista vedenpintaa, mutta myös aaltoja, tilavia rantoja, tuoreita kalaruokia ja lähilomakohdetta lyhyellä matkustusajalla. 

Mä olen ennenkin maininnut Hvide Sanden. Se on just se sama paikka, missä myös asumme. 

Perheloman parasta antia lapsivapaat frendihetket

Lomaviikko kotona ja kotikylässä erosi tavanomaisesta täysin. Työnteon syrjäytti lomaseura, oman keittiön kylän ravintolatarjonta ja leijasurffauksen Hvide Sanden muut aktiviteetit. Ystävämme eivät leijasurffaa, mutta lainelautailevat, mistä syystä halusivat kokeilla SUP-lautailua meren aalloissa ja aktiivisina lumilautailijoina halusivat ehdottomasti kokeilla myös wakekaapeliparkkia. Tyttökaverini on hurahtanut viime aikoina Suomessa ratsastukseen ja siitä syystä viikon ohjelmaan oli aivan pakko sisällyttää myös dyynien yli kulkeva ratsastusretki meren rantaan. 

Lumilautailija Otso kesälomilla Hvide Sanden wakekaapeliparkissa. 


Hvide Sanden Kaapeliparkin isäntä, brittiläinen Tom Watson sparraamassa snoukkamutsia elämänsä ekalle wakekaapelirunille. 


Kiitos hyvän sparrauksen ja vahvan snoukkataustan, snoukkamutsi pisteli menemään parkissa kuin vanha tekijä. 

Läpsystä vaihto -perheloma sisälsi myös paljon lapsivapaita frendihetkiä. Isät remontoivat ja kävivät iltaisin istuskelemassa dyyneillä ”yksillä” , kun mutsien juttu oli yhteiset aamulenkit, fillariretket ja Hvide Sanden kylän vaateliikkeissä ja urheilukaupoissa notkuminen. Unohtui ne kakkahommat ja unikoulut täysin! 


Mutsit viettämässä omaa aikaa ridausretkellä merenrannalla. 

Perheloman viimeisenä päivänä mulle kävi perinteiset, tuli suru puseroon. Lomaseurasta oli vaikea päästää irti haikailematta perään. 

No mut suruun auttaa aina leijasurffaus, joten sitä taas napaan mahan täydeltä ja elämä hymyilee taas. 

p.s Aktiviteettilomasta puheenollen, ootteko huomanneet, että Hvide Sandessa järkätään kuntoleiri kaikille leijasurffaajille ja lajista kiinnostuneille kesäkuun lopussa! Tervetuloa VIIMA Fit Kitecampille Hvide Sandeen! 

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK

PeeTee
Re: Läpsystä vaihto - perhelomilla

Joko nää valkohait puhuttaa Tanskassa? Uskaltaako tulla vielä perhelomailemaan Tanskan beacheille vai pitääks pelätä että lapset menee haille välipalaks?

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288696614692.html

MarttaK
Käyttäjän MarttaK kuva
Re: Läpsystä vaihto - perhelomilla

No kappas vaan mitä meritieteilijät povaavat! Just eilen juteltiin Bed & Breakfastilla majoittuvien kanssa, että niin siistiä, ettei täällä tarvitse pelätä edes piikkikaloja saatika joutuvansa hain saaliiksi surffatessa...vissiin syytä tulla perhelomailemaan pikimmiten, jos ensi kesänä valkohait ovatkin päättäneet jäädä pysyvästi uusille vesille toisin kuin povataan...:)

Sea Lover's Place
Bed&Breakfast - majoitusta surffikohteessa Tanskan Hvide Sandessa!
www.sealovers.dk