Lapsen suusta

Viikko takaperin lauantaiaamuna Helsingin taivaalla väreili harmaan eri sävyjä. Lupaus lumisateesta oli muuttunut aamun plussakelissä tihkusateeksi. Jäälle ei ollut menemistä, sillä pehmeän snowkiteilyyn sopivan pinnan sijaan kova, jäinen alusta oli täydellinen luistimille.  Kaikin puolin niin ankea talviaamu, että ihan puistattaa. Vai oliko sittenkään?

Astuin rappukäytävästä ulkoilmaan, kun huonovointinen asenteeni yllätettiin takavasemmalta: 

- Ihana tuuli! 

Mitä sanoit kulta?  

- Ihana tuuli!

Kitesurffimutsin korvat suli. Mun vasta puoli vuotta sitten puhumaan oppinut tyttöni osaa jo fiilistellä päivän tuulista keliä! Se on kuulkaas lähes poikkeuksetta melkein ihan sama ainakin meille leijasurffaajille, millainen keli on, kunhan tuulee!
 
Tunsin valtavaa riemua. Kitekummilla on varmasti osansa asiaan.  


Kitekummin nimeäminen lapselle tuottaa selkeästi tulosta. Kitekummin tehtävänä on tukea kummilastaan kasvamaan tuulta rakastavaksi ja luontoa kunnioittavaksi tyypiksi ja toimia kitesurfin esikuvana, jonka jalanjälkiä kummilapsen on helppo seurata halutessaan. Kuvassa Linen ikioma kitekummi Jaana leijan lennätystreeneissä Tanskan Hvide Sandessa viime elokuussa. 

Sunnuntaina kävimme testaamassa Lumilautaliiton järjestämän Lasten Snoukkamaa - tapahtuman. Lasten Snoukkamaassa 2-7-vuotiaat lapset saavat  kokeilla ilmaiseksi lumilautailua miniparkissa. Nyt oltiin  Itiksen muovimatolla ja lumelle päästään viimeistään maaliskuussa, kun Snoukkamaa rantautuu Talmaan. Kun tulimme mestoille, Line seurasi hetken Snoukkamaan menoa ja totesi: 

- Haluan tonne skeittaamaan!  

Oiii, skeittaamaan! Siltähän se lumilautailu muovimatolla vähän näyttää, skeittaamiselta siteet kiinni. 


Line, 2v5kk, valmistautumassa ekaan runiin viime sunnuntaina Lasten Snoukkamaassa Itiksessä mutsin ja Lumilautaliiton valmentajan saattelemana. Kuva: Kari Koivistoinen. 

 
Moi, mä oon VIIMA Junior Rider Line ja mua ihan piikkusen jänskättää. Kuva: Kari Koivistoinen. 

Ekan runin jälkeen pidettiin tauko, käytiin jutteleen frendien kanssa ja sit jatkettiin. Kakkoskierroksella lähti jo olliet ja alamäestä kunnon vauhdit kuten Instagramiin ladatuilta videoilta näkyy!

Paluumatkalla bussissa nuorella tytöllä oli leopardikuvioiset trikoot yllään. Line osoitti tyttöä ja totesi kovaan ääneen:

- Mummilla on samanlaiset housut!

No niinpä onkin. Korvia punoitti Linen viitatessa täällä jo tutuksi tehtyyn ulkoilmamummoon, jolla on linkin takaa aukeavassa kuvassa itseasiassa juuri ne Linen tarkoittamat leopardikuvioiset housut jalassa. 

Päästyämme kotiin juuri viilenneet korvani lämpenivät uudelleen, kun Line yhteenveti päivän tapahtumat lyhyesti isälleen:  

- Line haluaa lumilaudan. 

Ooh. Miten meillä on näin fiksu tyttö.

Toivottavasti lumikummit on kuulolla. 
 

 


Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK

MarttaK
Käyttäjän MarttaK kuva
Re: Lapsen suusta

Jos totuttelet parhaillasi lastasi lumileikkeihin, kandee tutustua Linen vinkkeihin täällä: http://www.viimakiteboarding.fi/are-you-scared-of-winter-fun-just-have-a...

Sea Lover's Place
Bed&Breakfast - majoitusta surffikohteessa Tanskan Hvide Sandessa!
www.sealovers.dk