Leijasurffauskesän parhaat palat Tanskasta

Kolmas leijasurffauskesä Tanskassa Bed & Breakfast -majoituksen ja kitekoulun isäntinä on nyt meillä Timon kanssa onnistuneesti takana. Mitä kaikkea mahtui surffikesään 2014 Tanskan Hvide Sandessa? Tässä parhaat palat. 

Alkukesä oli ihmettelyn aikaa

Kesäkuu starttasi Hvide Sandessa Tanskan lainelautailun mestaruuskilpailuiden ensimmäisellä osakilpailulla ja Tanskan parhaat laikkaroijat pistivät menemään kyllä parastaan! 


Lainelautailun Tanskan mestaruuskilpailuiden kisakatsomossa riitti ihmettelemistä eikä aika käynyt pitkäksi. 

Kesäkuussa Hvide Sanden surffikylän meininkejä saapui myös ihmettelemään kokonaiseksi kuukaudeksi kitelomabloggaaja Sonja. Sonja pääsi lomansa aikana maistelemaan Hvide Sande ”all wateractivites in one village” herkkuja kitesurffauksesta lainelautailuun ja SUP-lautailuun Pohjanmeren aalloissa että tasaisessa vedessä sisälahden puolella. Täyspitkä kaapeliwakeparkki taisi jäädä kuitenkin odottamaan Sonjan testejä seuraavalle kesälle? Kesäkuussa pidimme myös yhteistyökumppanimme Top-Sportin iloksi Humoria kalsareihin - kuvausessarit kotikylällä Tanskassa tavoitteena esiintuoda rentoa tanskalaista Humor - vaatemerkkiä rennossa miljöössä. Timo valitsi lemppari collegeasussaan kuvauspaikaksi metalliputket, joiden takaa siintää Tanskalle tyypilliset tuulivoimalat.


Heinäkuussa mieli virittyi uusilla ajatuksilla ja surffia tukevilla lajeilla 

Heinäkuussa isoin henkilökohtainen askel oli tajuta, miten rajakeliin pitäisi kitesurffaajana suhtautua. Se on lopulta aika simppeliä: mene harrastamaan myös, kun tuuliennuste on epävarma. Heinäkuussa maistelimme yhdessä Bed & Breakfast - majoittujien kanssa surffiharrastusta tukevia akrobatia-lajeja: SUP-lautailua aallossa, agrojoogaa ja slacklinea. 

 
Rajakeliin kannattaa suhtautua kuvassa Ringkøbing Fjordin sisälahdella tyylittelevän Tikis-Pasin tavoin: mennä vesille epävarmalla ennusteellakin. Vain niin varmistaa mahdollisimman monta harrastuspäivää ja oppii eniten. 


Blogittaja yhden kesän vaikeimpien asioiden äärellä: SUP-lauta + mela + Pohjanmeren aallot. Kui moni on päässyt kokeilemaan SUPPAILUA aalloissa jo? Ihan sairaan vaikeeta. 

Uusien kitesurffitemppujen kuivaharjoittelutreenit? Ei vaan Acroyoga - workshop. Kiitos suomalais-tanskalaiselle acroyoga- ohjaajaparille ammattitaidolla vedetystä kolmen tunnin laji-introsta. Taustalla B&B - majoittuja Outi odottaa kuumeisesti lentovuoroaan. 


Slackline-narunpätkä on kyllä mahtava keksintö harjoittaa syviä lihaksia ja tasapainoa. Tässä oululaisen kitesurffaaja-laskumies Antin bravuuri ”skijump” Timon järkkäämissä kuvaussessareissa illan hämärässä, kun paikalle viritettiin myös kaksi savukonetta! 

Elokuussa koitettiin ottaa oppia

Elokuussa mestoille saapuivat lomailemaan VIIMA Riderit Mikko ja Pekka matkaseuruineen näyttämään esimerkkiä siitä, mitä kaikkea kivaa kitesurffaten voi tehdä, jos osaa ja on pokkaa. 


Uusi kuvakulma haussa. Vetovuorossa VIIMA Rider Pekka.


VIIMA Rider Mikko one foottina ja yleisö tykkää! 


Tämmöstä kaikkea kivaa lyhyesti mahtui kitesurffikesään 2014 Hvide Sandessa. Kiitos kaikille Hvide Sandessa vierailleille kesäkaudella 2014! You made our kitesurfsummer again!!! 
 
Kausihan ei ole vielä purkissa vaan edessä on syyssurffit! Syyskausi starttaakin virallisesti 5.-7.9.2014 kun Hvide Sandessa järjestetään WATERZ - vesiurheilutapahtuma ja pienen kalastajakylän ytimeen nousee surffibileteltta. Ooh. 

 

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK