Millaista elämämme on ulkoilmayrittäjyyden jälkeen?

​Neljä kuukautta sitten jätimme jäähyväiset Tanskan länsirannikolla sijainneelle kodillemme lähes viiden siellä vietetyn mahtavan vuoden jälkeen ja muutimme Jyllannin itärannikolle. Samalla päätimme yhden elämänvaiheemme ulkoilmayrittäjyyden parissa. Pitkin alkuvuotta 
olemme saaneet Timon kanssa lukemattoman määrän ihania tiedusteluita Suomesta, miten meillä menee ja mitä nyt oikein puuhaamme päivät pitkät. Ajattelinkin nyt siis hieman päivitellä, mitä meille oikein kuuluu. 

Muuttomatka Tanskan länsirannikolta Hvide Sandesta itärannikolle Aarhussin kaupunkiin. 

Uusi koti, uudet spotit, uudet työt. Aloitetaan ananaspurkista.  

Neljän vuoden ajan kesään 2016 asti asuttiin talvet Suomessa ja kesäkaudet Tanskassa. Oma koti tavaroineen oli Hvide Sandessa ja talvisesonki Suomessa asuttiin milloin missäkin osoitteessa Helsingistä Ylläkselle. Pienen lapsen vanhempina olimme päättäneet, että jollain aikataululla valitsemme yhden ympärivuotisen asuinpaikan, mutta minkä? Löysimme yhden muuton keskellä kuiva-ainekaapista ananaspurkin, minkä viimeinen käyttöpäivä oli silloin kolmen vuoden päässä , 28.4.2017. Päivämäärä kilvoitti meidät Timon kanssa pohtimaan, missä mahdettaisiin asua kyseisenä päivänä. Vaihdoimme katseita ja teippasimme ananaspurkkiin päätöksen "Avataan Aarhussissa 28.4.2017".  Siitä lähtien, kokonaisen kolmen vuoden ajan ananaspurkki on muuttanut mukanamme paikasta toiseen avaamattomana, vaikka pari kertaa on tehnytkin mieli korkata se pizzan päällysteeksi. 
 
Saimme avaimet meidän uuteen Aarhussin kaupunkikotiin viime viikon torstaina 27.4.2017, päivää ennen ananaspurkin viimeistä voimassaolopäivää. EI jumakauta, ananaspurkeissa on taikaa!
 (muutimme tosin Aarhussiin jo tammikuussa, mutta kyseessä oli väliaikainen asumisratkaisu) 

 
 
Eli Aarhussiin muutto on ollut suunnitelmissa jo vähän pidemmän aikaa. Jos kaikki olisi mennyt putkeen uuden liiketoimintaideamme suhteen Hvide Sandessa ilman muutosta suunnitelmiin, Aarhussiin muutto olisi viivästynyt ananaspurkin viimeisestä käyttöpäivästä muutamalla vuodella. 

Mutta nyt siis asutaan siellä, minne veri on vetänyt pitkällä tähtäimellä. Voisi melkeinpä sanoa, että elämämme on ollut melko suunnitelmallista, vaikka ihan aina ei siltä ole tuntunutkaan. Suunta on ollut hukassa pari kertaa todella pahasti 


 
Uudet spotit 


Vikinkien 700-luvulla perustama ja nykyään Turun ystävyyskaupunki Aarhus sijaitsee Jyllannin niemimaan itärannikolla. Frederiksbergin asuinalueella sijaitsevalta koditamme on lähimmälle kaupungin kitespotille 12 minuutin fillarimatka. Taidetaan jättää kaupunkispotti kuitenkin vähemmälle käytölle ja suunnataan mieluummin 20 minuutin ajomatkan päähän tilavammille  ja puuskattomammille spoteille, joita löytyy pitkin rannikoa ja vieläpä joka tuulen suunnalle. Viikonloppuretkille on tarkoitus pakata myös laikkari ja SUP-lauta jatkossa mukaan ja suunnata toisinaan edelleen kahden tunnin ajomatkan päässä siintäville länsirannikon aaltospoteille. 

Reitti Aarhussin kaupunkikodistamme lähimmälle kitespotille. 

 
Helatorstaina testailtiin uusia kotispottejamme. Kuva otettu Boeslumin spotilla. Puikoissa Martta.

Meidän Line Viima Annie, tyttö, joka on muuttanut mukanamme paikasta ja spotista toiseen hyvällä asenteella jo pian viiden vuoden ajan. iso käsi! 
 
Uudet työt


Isoin juttu meille Timon kanssa oli päätös luopua viiden vuoden pituisesta ulkoilmayriittäjän arjesta ja palata takaisin ”toimistohommiin” ja kitesurffauksen harrastajaksi. Vuodet kitesurffiyrittäjänä olivat ikimuistoiset, tietenkin, emmekä vaihtaisi päivääkään pois, tietenkään, mutta täytyy kyllä sanoa, että ollaan taas uudenlaisissa unelmahommissa. 
 

Timo jatkaa Aarhusissa video- ja valoalan töiden parissa, joita teki useamman vuoden ajan Kansallisoopperassa ennen Tanskaan muuttoa . Timon työnantaja on tosin tällä kertaa Oopperaa pienempi firma, mikä tarkoittaa monipuolisia työtehtäviä sisältäen entistä enemmän video-ja valokuvaushommia. 
 
Mun työnantaja taas on aarhusilainen startup, jonka emoyhtiön viisi vuotta sitten tuottama Subway Surfers - mobiilipeli keikkuu tällä hetkellä edelleen latauslistojen kärjessä maailmalla.  Mun vastuulla on startupin liiketoiminnan lanseeraminen ja kehittäminen Suomen markkinoilla ja päivittäiseen työhön kuuluu paljon viestinnän hommia. Jos aihe kiinnostaa enemmän, yrityksen verkkosivuilla julkaisemastani Tervetuloa - blogipostauksesta pääsee kiinni vähän paremmin työmaani meininkeihin. 

 
Päivätyön lisäksi teen freelancerina hommia asiakaskokemuksen kehittämisen parissa. Aloitin hommat ennen työllistymistäni startuppiin ja vaikka välillä tuntuu, että tunteja vuorokaudessa on ihan liian vähän kahdelle työlle, asiakaskokemuksen kehittäminen teemana kiinnostaa niin paljon, etten ole voinut kieltäytyä extrahommista. Mutta tää kahden työn välillä tasapainoileminenhan on tuttua kitesurffausyrittäjän arjesta! :D  
 
 
Toimistohommissani näyttää tältä. Toimistomme sijaitsee Aarhussin ytimessä Midbyenissä, vajaan 10 minuutin fillarimatkan päässä kotoa Frederiksbergistä.
 
Tämmöistä meille kuuluu tänne Aarhussiin uuden elämämme parissa. Me asutaan nyt siis siellä, missä päätimme asua kolme vuotta takaperin ananaspurkin viimeiseen käyttöpäivään mennessä.
 
Missä sä aiot asua tai mitä tehdä sun kuiva-ainekaapista löytyvän ananaspurkin viimeiseen käyttöpäivään mennessä? Pistähän kommenttia tulemaan tai jos se ei tunnu sun jutulta, hassuttele ananaspurkilla kavereiden kesken.
 
Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK