Mun eka kerta ...

Terkut Jyllannin syksystä! Kun Suomessa on satanut jo ensilumi, täällä on vasta muutaman viikon ajan päivälämmöt laskeneet kympin pintaan. Vesillä tarkenee surffata vielä oikein hyvin.

Kitesurffikoulumme ja B&B - majoituksemme kesäkausi päättyi virallisesti elokuun lopussa. 
Toinen toimintakautemme täällä Tanskassa oli entistä onnistuneempi; oppilaiden ja majoittujien määrä kasvoi edelliskesästä yli 40%. Huikeaa! Kiitos kaikille teille Relaa.comin lukijoillekin, jotka vierailitte meillä kesällä!
Näissä dyyniä, sisälahtea ja merta yhdistävissä maisemissa kului meidän surffikesä Tanskassa. Kuvauspaikka on Hvide Sandessa sijaitseva Tanskan korkein majakka. 

Ilman tossujaOlemme Timon kanssa käyneet kuluvalla viikolla testaamassa varpaiden kylmänsietoa surffaamalla paljasjaloin sekä sisälahdella että meren puolella. Testi epäonnistui, sillä vesi on vielä liian lämmintä kylmänsiedon testaamiseen. Tossut otamme käyttöön vasta pakon edessä, sillä tossuilla surffaaminen on kuin kumisaapastelu kesähelteellä; hikoiluttaa, ahdistaa ja on kömpelö olo. Mutta mieluummin surffaan kylmän tullen tossut jalassa kuin jätän surffaamatta.Hvide Sandessa tarkenee leijasurffata kesäkamppeilla eli 5/4 paksuisella märkkärillä vielä syyskuun lopussakin. Kuvassa MarttaK ja paljaat varpaat.  


TimoN pistää trikkiä paljasjaloin sisälahden puolella 25.9.2013

Timon mukaan 5/4 paksuisella märkkärillä on tullut hiki vesillä Hvide Sandessa syyskuun surffiseteillä. Kuluneena kesänä on 2,5 milliselle shortylle eli puolipitkälle märkäpuvulle ollut käyttöä, viimeksi 5.9.2013. 


Sisälahdella tarkenee surffata hyvin ilman tossuja syyskuun lopussa, mutta mites meren puolella Pohjanmeressä? Kuvassa näkyvä dyynipolku on tyypillinen tapa saavuttaa Pohjanmeren spotti Hvide Sandessa. Aika kesäistä eikös! Toi Martan fleecevuorella varustettu pipo laskee vähän uskottavuutta puhuttaessa kesäolosuhteista, mutta lempiväri määrää! 


TimoN poseeraa ja todistetusti ilman tossuja. Rantaposeerauksen lisäksi Pohjanmeressäkin tarkeni hyvin ilman tossuja, sillä veden lämpötila oli syyskuun lopulla n. 15-17 astetta. 


Kitesurffaaja TimoN lepotauolla Pohjanmeren rannalla. 

Ilman märkäpukuaKesä oli erittäin lämmin, myös tuulisina surffipäivinä. Siinä missä tossut jalassa surffaaminen saa olon tuntumaan kömpelölle, tekee sitä myös märkäpuku. Toisin kuin tossuja, märkäpukua joutuu käyttämään Pohjolan lämmöissä läpi kesän, on märkäpuku päällä surffaamiseen vain totuttava. Ja koska olen keskimääräistä viluisempi tapaus, olen joutunut käyttämään märkäpukua myös Tanskaa keskimäärin lämpimimmissä kohteissa kuten Fuerteventuralla (marraskuussa) ja Rhodoksella (kesäkuussa). 

Mutta kuulkaas kuluneen kesän aikana leijasurffasin täällä Tanskassa ilman märkäpukua vain pelkällä lycralla ja surffishortseilla useampaan otteeseen.  Aivan mielettömän taivaallinen tunne surffata ilman mitään pakkoasua päällä! SE oli mun eka kerta koskaan. 
Lokakuussa jatkamme varpaiden kylmänsietotestausta mahdollisimman monena tuulisena päivänä täällä Tanskassa (ja niitähän riittää), raporttia luvassa!Nauttikaa syksystä! 

MarttaK & CO 

Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK