Sähköä nurmikossa!

Lumi suli, kevät tuli ja me viimalaiset palasimme Tanskaan vastaanottamaan kesää! Tunteet ovat pinnassa tähän aikaan vuodesta, sillä vuosi takaperin päätimme tehdä haaveistamme totta ja muuttaa kimpsumme tänne tuulen ja veden ääreen.

Martta ja Timo fiilistelee elämää Tanskan dyynimaisemissa
Martta ja Timo fiilistelee elämää Tanskan dyynimaisemissa huhtikuussa 2013

Korkkasimme kitekevään heti päästyämme Pohjanmeren rantaan huhtikuun puolessa välissä. Meren puolella veden lämpö on tähän aikaan vuodesta noin 8 astetta, sisälahden puolella hieman lämpimämpää. Timo on tarjennut hyvin 5/4 - märkkärillä, hanskoilla ja tossuilla, mutta itse olen turvautunut kuivapukuun pitääkseni kylmää säikkyvän selkäni lämpimämpänä.

Viima Staffin Martta tuunaa kitekamoja Pohjanmeren rannalla
Jyllannissa on ollut lämmöt kohdillaan kitesurffiin merenkin puolella jo huhtikuun puolessa välissä. Vaikka talvilaji leijahiihto on ihan kivaa, on ihan mahtava fiilis päästä vesille keväisin talven jälkeen ja kuten kuvastakin näkyy, leveää hymyä piisaa.  


Leijan ulkoilutusta Pohjanmeren rannalla
Leijan ulkoilutusta Pohjanmeren rannalla. 

Kitekesän odotusrituaalit

Kevätkiteily on tuntuman hakua ja vanhojen temppujen muistelua. Samaan aikaan kun kroppa on jo töissä, mieli tekee luovaa suunnittelutyötä. Mitä temppuja olisi kiva oppia tulevan kesän aikana? Mitä temppuja olisi kiva opetella

Aaltokitesurffitreeniä Pohjanmeressä huhtikuussa
Martta haastaa aaltoja Pohjanmeressä kitelaikkarilla. Vielä on sträpit kiinni laudassa, mutta yksi kesän tavoitteista on luopua siteistä. 

Kitekesän tavoitteisiin pääsyä helpottaa, jos kroppa on rasvattu huolella toimintakuntoon hyvissä ajoin. Kitekesän odotusrituaaleihin kuuluu siis kehon huolto. Rituaalin omaksuminen vei liian monta vuotta ennen kuin nuppiin iskostui, että ilman sitä on vaarana joutua leijasurffauksesta jäähypenkille (buuuu!). Selän venähdys ja kroonistunut olkapääkipu saivat meidät tapaamaan fysioterapeuttia ja noudattamaan treeniohjelmaa tavoitteena ennalta ehkäistä vakavampia vammoja.

Treeniohjelman tilaaminen ei riitä. Treeniohjelmasta puhuminen ei auta. On mentävä puheesta tekoihin. Meidän viimalaisten tämän kevään kehon huolto-ohjelma sisältää juoksentelua meren rannalla ja dyynien välissä, BMX-fillarointia, armotonta etureisirääkkiä ja ah ihanaa aamujumppaa (syy ihanan aikaisiin aamuherätyksiin selviää blogin lopussa).  

Martta miettii päivän juoksureittiään, lähtiskö tänään vasemmalle vai oikealle.
Martta suunnittelee juoksureittiä dyynien päällä. Lähtiskö tänään meren rantaa pitkin vasemmalle vai oikealle. Vai seisoskelisko vain paikallaan ja nauttis maisemista ja hip-hopista?

Timo huoltaa kehoa kitekuntoon
Kitekesän odotusrituaaleista BMX-fillarointi hoitaa Timon mukaan kehoa ja mieltä. BMX-treeneissä muistuu mieleen, miten paljon helpompaa on treenata temppuja pehmeässä vedessä ja miten paljon vähemmän sattuu kaatua veteen kuin rampille. 

Ulkoilmaelämään totuttelua

Koti Tanskassa on meille edelleen uutta ja ihmeellistä, mutta uutta ja ihmeellistä on myös Line, juuri 8kk täyttänyt pikkutyttömme! Line on oppinut konttaamaan ja sen myötä ulkoilmaelämästä on tullut entistä mielenkiintoisempaa.  Olimme ajatelleet, että Linen tuuleen totuttelu vie hetken ja siihen pitää suoda aikaa. Mutta se ei ole vain tuuli, mihin totutellaan. Tehdessämme leirin pihanurmikollemme muutama päivä takaperin, Line hipaisi sormellaan nurmikkoa vetäisten kätensä nopeasti takaisin kuin sähköiskun saaneena.

Se ei ole vain tuuli, mikä on uutta ja ihmeellistä, vaan koko ulkoilmaelämä nurmikosta mereen ja tuuleen!

Ulkoilmaelämään tutustuminen alkaa SUP-laudan päältä

Line-vauva tutustuu ulkoilmaelämään ja nurmikkoon turvallisesti SUP-laudan päältä. Faija miettii vieressä, että no nyt se tytär meni valitsemaan itselleen ton pidemmän laudan, mitä olin itsekin suunnitellut.... 

Hyvää alkanutta kevättä kaikille! Ollaan kuulolla taas pian! 


Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK