Syyssurffia ja akkujen latailua Hvide Sandessa 


Herään keskellä yötä kännykänvaloon. Timo näprää puhelintaan todeten ”Puuskat yli 20 m/s, keli päällä”.

Keväästä alkaen tuulen humina on tullut uniimme asti ja pitänyt meidät ajantasalla leijasurffikeleistä. Makuuhuoneemme sijaitsee Keski-Jyllannissa Hvide Sanden kylän kannaksen kapeimmalla kohtaa. Lännen puolella siintää aaltotreeneihin sopiva Pohjanmeri ja idän puolella freestyletreenin sopiva matala sisälahti Ringkøbing Fjord.

Syy muuttoomme Helsingin kaupungin vilinästä pieneen kalastajakylään Jyllantiin paljastuu heti ensimmäisen bloggauksemme alkusoitolla: kitesurffispotit ovat täällä kävelymatkan päässä, niitä on joka tuulen suunnalle ja mikä tärkeintä; Hvide Sandessa tuulee lähes aina. 


Timo merenpuoleisella spotilla


Martta hautomassa ajatuksia kotidyynillä


Bike&Kite! Matka kotispotille sisälahden rantaan taittuu kätsysti "fillaripakulla"Vesillä on aina tilaa olipa sesonki päällä tai ei. 


Ringkøbing Fjordin matala sisälahti on mainio paikka lajin alkeis- kuin freestyletreeniinkin 

Hvide Sanden surffikylässä on eloa myös syksyllä
Kylillä kävellessä sieraimiin tuulahtelee kalan tuoksu ympäri vuoden. Satamat ovat pullollaan pienkalastajien purkkeja, mutta joukkoon mahtuu myös isompia ammattikalastajien paatteja. Sen lisäksi, että Hvide Sande lukeutuu Tanskan suurimpiin kalasatamiin, se on myös Tanskan suosituimpia ja tunnetuimpia surffikyliä. Lomasesonkeina lähes jokaisen auton katolta voi bongata surffilaudan. Puuhamaata löytyy niin kitesurffaajille, lainelautailijoille, purjelautailijoille, SUP-surffaajille kuin kaapeliwakettajillekin.

Nyt marraskuussa on ”coolein” aika viettää aikaa Hvidessa. Kylillä ja kitespoteilla on edelleen päivisin eloa, mutta illan hämärtyessä tuulen humina valtaa kadut ja tuntuu kuin olisimme ainoat kylään henkiin jääneet asukkaat. Tunnelma täällä toimii loistavasti akkujen latailuun säpinää sisältäneen kitekesän jälkeen. 


Hvide Sanden sataman kala-aluksia

Nautimme jouluun asti Hvide Sanden syyssurffeista, minkä jälkeen pongahdamme Suomeen snowkiteopetushommien pariin.

Jotta pääsisitte mahdollisimman hyvin Hvide Sanden syystunnelmaan ja kalan makuun kiinni, teimme teille fiilistelyvideon mestoilta. 

Mukavaa pikkujouluaikaa Suomeen! Tanskassa se on julefrokost. 

Martta

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=42923.0
Käyttäjän MarttaK kuva

MarttaK