Ulkoilu-ummikot starttaavat

Ulkoilu-ummikkojen ensimmäinen tervehdys!

Ulkoilu-ummikot starttaavat tätä blogia jakaakseen kokemuksia erityyppisistä ulkoiluelämyksistä. Verrattuna moneen muuhun retkeilyblogiin, tämän takaa ei löydy vuosikausien retkeilytaustaa eikä kokemuksen syvästä rintaäänestä ole tietoakaan. Sen sijaan tarkoituksenamme on jakaa omia aloittelijan havaintojamme ja tehdä näkyväksi se, että retkelle ja metsään voi ja uskaltaa lähteä ummikkokin. Hyvällä tuurilla täältä voi saada toimivan retkeilyvinkin, mutta realismia taitaa olla se, että myös niitä ei-niin-nappiin-osuneita ratkaisuja tulee täällä esiintymään. Suotakoon se ummikoille kuitenkin anteeksi, ja jokainen seuratkoon omalla vastuullaan ummikkojen neuvoja.

Ketkä ummikot?

Täällä esiintyvät ummikot voidaan jakaa kahteen kastiin. Toinen on aito ummikko, jonka retkeilykokemukset rajoittuvat vuosien takaisiin Suomen armeijan tarjoamiin elämyksiin. Toinen ummikko on ehkä pikemminkin valealkaja, sillä hänellä on lapsuus- ja nuoruusvuosilta kohtuullisen vahva partiotausta sekä jonkin verran muuta retkeilykokemusta. Valealkajaa elämä on kuljettunut viimeiset vuodet muiden asioiden parissa niin hektisesti, että retkeily on jäänyt ikävästi unholaan. Valealkaja sentään tietää, mikä on trangia ja muistaa etäisesti, miten kompassia käytetään. Aito ummikko lähtee puolestaan totaalisesta nollapisteestä liikkeelle.

 

Ensiaskeleita

Viime vuoden aikana retkeilykärpänen alkoi surisemaan ummikkojen korvissa sen verran ärsyttävästi, että asialle piti tehdä jotain. Vuoden 2015 retkeily- ja ulkoilusaldoksi kirjautuikin muutama päiväreissu reppu selässä, pari yhden yön kestävää telttaretkeä, laskettelusuksien kaivaminen esiin autotallin uumenista sekä yksi epävakaa mutta antoisa melontakokemus. Luonto teki vaikutuksen ummikkoihin, ja nyt alkanutta vuotta ennustetaan kovasti paljon edellistä aktiivisemmaksi ulkoilu- ja retkeilyvuodeksi.

 

Välineulkoilua?

Molemmilla ummikoilta löytyi jo ennen viime vuoden ensimmäisiä kokeiluja jonkinmoinen makuupussi ja alusta sekä rinkka. Viimeisen huudon mukaisista yksilöistä ei kuitenkaan ollut kyse, mutta niillä päästiin alkuun. Todellinen ummikko joutui päivittämään hiukan vaatekaappiaan, sillä farkut ja tennarit eivät osoittautuneet miellyttävimmiksi vaatekappaleiksi keskellä kaatosateista metsää. Retkeilykauppaan olemme siis kantaneet viime syksyn mittaan jonkinmoisen määrän euroja, jotta peruskamat olisivat asianmukaiset. Mihinkään hurjaan varustehifistelyyn emme silti kai ole sortuneet, vaikka monenmoisia houkutuksia retkeilyliikkeet pullollaan ovatkin.

Tällaisella introlla lähdetiin siis liikkeelle ummikkoulkoilussa. Ensi kerralla päästään sitten jo asiaankin.

Ummikko