En (nästan) klätterfri månad.

Jag har inte bloggat på en stund för att jag varit på jobb i Bengtsår, ett lägerområde ägd av Helsingfors stad. Den första veckan kom jag till "Benkku" tidigt på lörda morgon och stannade på holmen tills fredag eftermiddag, då mitt veckoslutslediga började.

Efter att sitta i färjan till fastlandet, gå till sandby tågstation och ta ett tåg till Helsingfors, gick jag rakt till Pasila och klättrade. Jag klättrade hela veckoslutet och tog ett tåg tillbaka på söndag kväll. I fyra veckor fortsatt jag med detta, tills min sista dag på jobbet, 3.8,

tog tid och sen dess har jag klättrat nästan hela tiden (som vanligt).  Mitt jobb på Benkku bestod av att ta hand om allt från utehus till morgonturer med färjan. Mina chefer var trevliga och jag hittade genast vänner från personalen i servicegruppen och kökspersonalen.

Kanske an av de bästa sakerna var att jag varje morgon fick njuta om bagarens mästerverk i form av nybakad bröd och även andra bakelser på eftermiddagen. Min andra chef, Anki, hade även en hund med sig på Benkku :) Han hette Eddie (efter Iron Maidens "Eddie").

På Benkku hittade jag till och med folk som kom ihåg min far (som tidigare jobbade på Helsingfors ungdomscentral) och även folk som klättrade! 

 Hela min månad på Benkku var härlig och jag hoppas att få jobba där igen någon vacker dag..

 

Denna song tycker jag passar perfekt in i min sommar, dock inte för lyrikerna utan "sounden". :)

http://www.youtube.com/watch?v=Ooq23i-QGBM

 

Efter fyra hela veckor på en ö utan klättringsväggar, var mina krafter dock inte som de varit tidigare men efter denna veckan är jag tillbaka i full kondition. På lördag kväll stannade jag igen i Pasila och övernattade hos min far i Savela.

Jag klättrade också på söndag och måndag men höll en paus på tisdag och onsdag. På min två dagars paus övernattade jag på vår egna holme , Alören, med mina vänner. Vi åkte båt, åt grillmat på Kalkstrands legendariska grill och drog en uppblåsbar ring och en rattkälke

bakom båten. ;) Då jag kom hem på onsdag eftermiddag, magen fylld med grillmat, såg jag att min "kusin" från USA, Ben, hade skickat en äkta fältväska och en M-9 bajonett med speciell camouflage gjord bara för specialtrupperna. :P

Han visste att jag gillar knivar och bajonetter och skickade dessa till mig för att han som major i armén kunde få tag på sådant.

Då jag såg genom allt Ben hade skickat, öppnade jag min email för att tacka honom och läste att jag också hade vunnit ett presentkort till trekki.fi och kände mig så glad att jag inte kuynde bara sitta vid datorn ock bestämde mig att gå ut och cykla.

 

På torsdag tömde jag och Kalle hela övre våningen i Pasila och gjorde en hel del nya rutter med svårigheter från 5c till 7b+.. För att relaas servrar inte riktigt vill ladda upp mina bilder, gör jag ett album på imgur nedan. :)

Idag, efter en övernatting hos kalle, en hel klätterdag och ett åskväder hittade jag en cykel jag kände igen! Detta var en Zambikes custom bambucykel som i Finland säljs av ett företag som jag representerar på mässor och händelser (greenleaves.fi)

Cykeln hade unika delar och såg vacker ut. Mest värmde det troligen mitt hjärta för att ägaren också klättrar och att jag faktist tycker att den passar till hela bouldering "scenen" i det nutida samhället.

Album: http://imgur.com/a/vtIyH#0

Resten av min sommar kommer att bestå av klättrande och Kalkkiranta jazz (lördag 10.8) och på hösten häder det en hel del! Bicycle film festival, Banff mountain film festival, Helsinki adventure night och öppningen av Salmisaaris nya boulder (med en tävling) 5.10... :P

 

"Keep it chalky" 

 

Manu.

maunoooh