Lead och latande

Idag har jag varit på leadkurs i Salmisaari. Kursen gick superbra, dessutom var två andra finlandssvenskar på kursen och jag fick ett par nya klättringsvänner!

Det var lite skrämmande dock ändå på ett konstigt sätt fantastiskt att träna konsten i att falla ner på ett lead rep.. En meter löst på repet kan leda till at man faller två meter mera på grund av hur repet utvidgas och säkraren flyger upp mot väggen.

Jag lärde mig en hel del nya tekniker, alltså mycket mer än vad jag var där för: att lagligt få säkra andra lead klättrare. Då vi senare fick träna fritt, klättrade jag upp en 7b men föll av precis före top hold och mitt par kom också längre på sin projektrutt. 

Som alla säkert vet, har familjen Hammer nyligen kommit tillbaka (från Österrike) och då jag såg Samuel i hallen fick jag byta några ord om hans episka resa där han hade plockat med sig några rutter med en grade på den bättre sidan av 8..

 

Imorgon kommer jag att lämna fastlandet och stanna på holmen över natten med några kompisar och kanske njuta av Kalkstrands grills härliga "flader". Nästa vecka börjar mitt sommarjobb på en holme ut vid Hangö,

där det enligt min arbetsgivare finns en vägg som man borde kunna klättra :P Mycket hittar jag inte på att skriva men nästa gång kommer jag upp med något mer kreativt ;)

Nu sitter jag hemma och skriver in var enda en kontakt in i min nya telefon -.- Där går min kväll, dock är det ju ändå fint att äntligen ha en fungerande telefon..

 

-ManU

maunoooh