Senkvällsklättring och Pink Floyd

Idag kom jag hem från holmen på morgonen, efter en lång chillkväll med mina kompisar. Då jag kom hem fick jag andas en stund tills jag igen måste fara! 

Min vän Kristian, som har varit som utbyteselev i Sibbo det forna året, lämnade Finland för att returnera en dag. Då jag kom hem från flygfältet packade jag väskan och började köra mot Pasila, där kalle skulle klättra med mig.

I Pasila var en del av väggarna förnyade och fulla med nya rutter, gjorda för lördagens tävling. Jag fick flashat en del rutter och red pointade andra, dock vet jag ej några exakta svårigheter för rutterna för att de inte var märkta ännu.

Min kondition börjar nu bli lika bra som den var då jag föll i taivaskallio, alltså orkade jag klättra från 19.30 intill natten med Kalle och Olli, som glatt lyssnade på Pink Floyd, Queen och Roots Manuva (som gör superbra musik som passar bra in med klättring)

 

Boulder problemet, som jag och kalle byggde, är kanske en 6c. Den är gjord av stora crimps och kräver antingen mycket fotarbete eller styrka. Den har en del balansering men mest handlar den om långa rörelser, open hand crimps och en jävlig sitstart.

Imorgon börjar tävlingen ca. klockan 18.00 och då skall jag vara på plats (med mjölk och bullar) och försöka komma in i top-20 :) 

maunoooh