Julma Ölkky-Värikallio: Hossan Kansallispuisto

Hossan värikallioilla harrastettiin kalliomaalausta 3500-4500 vuotta sitten.

Nyt seisomme hienolla näköalapaikalla josta avautuu näkymä Värikallion suuntaan Somerjärvelle. Tästä on kaksisataa metriä matkaa värikallion taukopaikalle jonne on rakennettu
hieno katos tulipaikkoineen. Somerjoen ylittävällä uudella sillalla on mukava kuunnella virtaavan veden ääntä. Tässä näkyy vanhaa uittoperinne jäännettä. Kalliomaalauksille on matkaa enään muutama sata metriä.

Julma Ölkky: Hossan uusi riippusilta.

Julma Ölkky on suomen suurin kanjonijärvi. Ölökyn Ähkäsy reitti kiertää tämän kolmen kilometrin pituisen järven ympäri. Tämän vuoden puolella on rakennettu riippusilta Ölkyn kanjonin yli.
Riippusilta lyhentää turistien patikointimatkaa ja suurin osa kulkee tämän lyhyemmän reitin kautta. Reittiä on kohennettu pitkospuita lisäämällä ja polkua tasattu soralla.

Ölökyn Ähkäsy vaellusreitti

Kierrämme Ölökyn Ähkäsy reitin ja pääsemme kulkemaan heti soralla tasattua polkua joka lähtee kioskin oikealta puolelta.
Muut kulkijat näkyvät menevän toiselta suunnalta, mutta kierrämme polun tähän suuntaan kuten aiemminkin olemme kiertäneet. Polkua on paikoitellen siirretty kulkemaan tasaisemmilta ja helpommilta paikoilta.

Lue koko matkakertomus Hossan Kansallispuisto vaellusretkestä tästä linkistä > https://hossankansallispuisto.blogspot.com/2017/11/hossa-retki-kesalla-2017.html

Tästä linkistä pääset katsomaan Youtube soittolistan Hossa National Park retkeilyvideot. https://www.youtube.com/watch?v=5p4eG7AQw8s&index=2&list=PLntCmQvKRcpNcTjXcawyfRcsa1cY0w6sU&t=0s

Käyttäjän Retkellä kuva

Retkellä