Retkellä saaressa-Luodon saari Nokia

Retki Luodon saarelle

14.8.2018 nykäisen Suzuki 2.5 Hp perämoottorin käynnistysnarusta muutamia kertoja ennen kuin moottori suostuu käynnistymään. Olen viimeksi ajellessa tyhjännyt kaasuttimen bensiinistä ja siksi moottorilta kestää hetken startata. Mukava retkeily ja veneilykeli tänään Tiistaina.

Luodon saari

Luodon saari on suojeltu 88 hehtaarin luonnonsuojelualue Pyhäjärvessä. Saaressa on 3,5 km mittainen luontopolku jota Nokian kaupunki kunnostaa vuoden 2018 aikana.  https://www.retkikartta.fi/?lang=fi&layers=rajoitukset_70:taustakartta_100&x=313896.42669943&y=6815983.8542849&zoom=8&  Kesällä saaressa voi nähdä lammaslauman hoitamassa maisemaa. Hämeenkyröläisen luomutilan lampaat laiduntavat siellä koko kesän. Lampaat pääsevät liikkumaan aidatulla alueella saaren pohjoispäässä. Huollettuja tulentekopaikkoja löytyy viisi, telttailla voi neljässä eri paikassa.

Soutuveneen nokka löytää kohta saaren rannan. Vedän veneen maihin ja kiinnitän sen vahvalla rautaketjulla suureen kuuseen. Heitän 65 litraisen rinkan selkääni ja suuntaan kulkuni kohti ensimmäistä tulipaikkaa.

Retkieväät maistuvat maisemia ihaillessa

Rauhallista on tulipaikalla. Yksinäinen joutsen näkyy tuolla Pirkkalan suunnalla ja lähtee uimaan minusta poispäin. Harmaahaikara ääntelee jossain lähellä mutta en näe sitä. Kyllä täällä kelpaa oleilla ja aikaa viettää omassa rauhassa. Ainoat häiriötekijät ovat taivaalla aika-ajoin lentelevät lentokoneet, johtuen Pirkkalan lentokentän läheisyydestä. Lisäksi järvellä menee muutamia moottoriveneitä.

Nostan rinkan puunoksalle ja kaivelen sieltä kaasukeittimen ja vesipannun. Kaasulla on kätevä keitellä vedet ja makkaranpaistoon tulen sitten syksymmällä uudestaan. Kyllä retkieväät maistuvat maisemia ihaillessa.

   

  Tästä linkistä pääset katselemaan Youtube videoita (Urho Kekkosen Kansallispuisto) Vaellus erämaassa. https://www.youtube.com/watch?v=fLajcFYfv3Y&index=2&t=922s&list=PLntCmQvKRcpPnZIvpmBY69WkU1gp2urdM

Käyttäjän Retkellä kuva

Retkellä