Belgrad

Aamupalalla vatsa ei tule täyteen.
 

Syön banaania ja uppoudun ajatuksiini. Finaalipaikat molemmissa pituuslajeissa. Vähintään siis kahdeksannella sijalla – kävi miten kävi. Mahtava suoritus, paitsi – jos tulee kahdeksanneksi, tulee finaalissa viimeiseksi. Ehkä minun pitäisi ajatella asiaa toiselta kannalta. Kuinka monta ihmistä maailmassa on, joita parempi olen sukeltamaan. Aika monta. Tiedän, että ajatuksissani on tuskin mitään järkeä. Tiedän, että huominen päivä jännittää.

Alkuerät on sukellettu ja finaalit alkavat vasta huomenna. Tänään ei tarvitse sukeltaa. Voisikohan tänään pitää välipäivän myös sukelluksen ajattelemisesta. Se onkin jo aika vaikeaa. Minä yritän parhaani. Elina-sisko mukaan ja kaupunkiin kuvaamaan.

Siskoni on asunut Uudessa Seelannissa neljä vuotta. Uusi Seelanti on mielestäni aivan liian kaukana. Kauhea ikävä siskoa. Hetken Suomessa asumisen jälkeen hän asui neljä vuotta Australiassa. Edelleen liian kaukana Suomesta. Edelleen kova ikävä. Nyt sisko asuu Lauttasaaressa kuten minäkin ja työskentelemme samalla toimistolla. Supersiistiä!

Aika vähän on aikaa nähdä edelleen, kun on töitä ja lapsia ja kaikenlasta. Pakkohan meidän on keksiä edes yksi yhteinen projekti, joka ei tunnu työltä, mutta joka on mukava tehdä loppuun asti. Ei mitään liian tärkeää. Jotain, mikä lähinnä näyttäisi kauniilta. Varasimme hetken aikaa, kiertelimme Helsingissä ja kuvailimme paikkoja. Sähköinen kirja iBook Storeen. Kaunis tuli.

Seuraava projekti, mikäs se voisi olla? - Elina, lähde mukaan MM-kisoihin. Tehdään sieltä samanlainen! Loistava suunnitelma. Elina! Mennään kuvaamaan Harri Kullasta (ainoa suomalainen MM-tason motocross kuski). Kuulostaa hauskalta. Tänä vuonna yksi MM-osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä. Mahtavaa ja helppo järjestää. Sinne mennään!

Bahamas. Elina haluaa sinne kuvaamaan syvyyssukellusta ja paikallisten elämää. Jippii, sopii minulle! Mutta, missä välissä me sinne ehtisimme? Siellä on isot syvyyssukelluskisat syksyllä, ehkä silloin. Aikataulun kanssa saattaa tulla haasteita, mutta yritetään parhaamme. Matti Lehikoinen, alamäkipyöräilijä. Häntä minä haluan kuvata, Elina sanoo. No, minä yritän järjestää. Siitä tulisi ehdottomasti hieno juttu...

- Elina. Katso mikä tuolla on! Aivan mahtava seinämaalaus!
Jos en vapaasukeltaisi, en olisi varmasti koskaan päätynyt Belgradiin. Elina on asiasta samaa mieltä. Kaupunki on kiehtova.

Johanna

Suomen joukkueen fiiliksiä voit seurata osoitteesta: vapaasukellusmmkisat.blogspot.fi
Lisää kuvia ja päivityksiä dokumenttiprojektimme tiimoilta löytyy osoitteista: blog.elinamanninen.com ja elinaandjohanna.com

Käyttäjän Johanna kuva

Johanna