Parasta!

Parasta sukeltaessa – ehkä tähän asti

Balicasacin saaren ympärillä on monta kohdetta missä sukeltaa. Yks niistä on sellainen, missä on hyvin tavallista nähdä Jackfish pyörre (piikkimakrilli pyörre ei kuulosta niin siistiltä). Tuollainen pyörre koostuu sadoista kaloista jotka uivat ympyrää. Ne muodostavat melkein tornadon mallisen pyörteen, joka elää ja muuttaa muotoaan koko ajan. Sukeltajalla on mahdollisuus uida tuollaisen pyörteen läpi tai jäädä keskelle ihailemaan sitä. 

Sukellus oli jo lopuillaan ja oltiin turvapysähdyksessä noin 5 m syvyydessä, kun divemaster Julius osoitti, että ”tuolla alhaalla on pyörre”. Heti kun bongasin pyörteen, en epäröinyt hetkeäkään, vaan keskeytin turvapysähdyksen ja sukelsin lähemmäksi pyörrettä. Laitoin GoPron videokuvaus moodiin ja lähestyin hiljakseen kaloja, jotta pääsisin mahdollisimman lähelle niitä. Hetken kaloja lähestyttyäni huomasin, että niitähän oli kaikkialla, yllä – alla – oikealla – vasemmalla, joka puolella. Olin piikkimakrilli pyörteen keskellä ja kalat uiskentelivat ympärillä muina miehinä. Näkymä ja sen mukana tuoma tunne oli jotain käsittämätöntä, aivan kuin olisin ollut tornadon sisällä täysin rauhallisena ja onnellisena. Tämä on yksi niistä hetkistä, kun kiittelin omaa päätöstäni aloittaa sukellusharrastus yli 10 vuotta sitten. Harrastus on vienyt minua mukanaan pitkin maita ja mantuja ja antanut niin paljon elämyksiä, että ei voi kuin naattia ja odottaa lisää samanlaisia.

Tässä videota: http://on.fb.me/1QgZDwu

Tomi

Seuraavana, ei-sukellusretki maailman perintökohteelle.

 

Ps. Toivottavasti sinäkin olet liittynyt mukaan sukeltajien joukkoon, mikäli et niin tule ihmeessä kurssillemme. Oulun Sukelluskeskuksessa alkaa peruskurssi joka kuukausi ja hintaa on 480 €. Tämä hinta sisältää kaksi kurssia yhdessä eli peruskurssin ja kuivapukusukeltamisen erikoiskurssin (arvo 220 €). Tämän yhdistelmän jälkeen olet valmiimpi sukeltamaan Suomen olosuhteissa joten lämpimän veden sukellukset ovat siten helppoa kuin heinänteko.

Käyttäjän tomppa kuva

tomppa