Sukeltaan, sukeltaan, sukeltaan, sukeltaan...äkkiä.

Sukeltamisen makuun – ehkä ei ja ehkä sittenkin

Aamu aurinko alkoi paistamaan noin 6 aikaan, mutta sitä ennen lähialueella oleskeleva kukko aloitti aamusoittonsa jo 4 aikaan. Melkoisen nopeaan aamupalalla yhteistuumin todettiin, että kukko päätyy pataan piakkoin, sillä muutkin olivat saman herätyksen saaneet riittävän ajoissa.

Oon muuten unohtanut kertoa, että kuvia täältä matkalta voi nähdä Oulun Sukelluskeskuksen facebook sivulta: www.facebook.com/oulunsukelluskeskus ja reissuvideoita sitten youtube kanavalta. Käykää kurkkaamassa!

Aamupalan jälkeen kokoonnuttiin sukelluskeskuksen portaille noin 10m päässä aamupalapöydästä. Sieltä sitten lähdettiin pikkuveneellä matkalle kohti isompaa lauttaa/venettä/laivaa vai mikä tuo nyt olikaan. Jännän mallinen kapea venerunko, jonka päälle on rakennettu lava, ja sivuilla on tasapainotusta varten bambuputket. Yllättävän tasaista matkaa tarjoili tämäkin alus.

Ensimmäinen sukellus – Balicasac

Odotukset oli ladattu varsin tiukkaan Balicasacin saaren ympärille. Näkyvyyttä piti olla useita kymmeniä metrejä, kaloja vaikka kuinka ja siistiä muutenkin. Näkyvyys yllätti kaikki vain noin 5 metrillä, jostain syystä veteen oli nyt muodostunut paljon partikkeleita. Vedessä oli virtaustakin varsin vahvasti, ja sehän teki sukelluksesta tosi mukavaa. On äärettömän hienoa lipua korallien ohi käyttämättä yhtään lihasvoimaa. Virta vei meitä tasaiseen tahtiin ja matkalla pystyi kuitenkin ihailemaan maisemia, näkyvyydestä huolimatta. Turvapysähdyksellä näimme kilppareita, ja näkyvyys parani muutenkin yli 10 metriin.

Seuraava päivä – Balicasac

Toisena päivänä sukellukset olivat aivan toisenlaisia vaikkakin saman saaren ympärillä. Näkyvyys yli 10 metrin luokkaa, kilpikonnia useita pitkin poikin sukellusta ja muutenkin vesielämä oli vilkasta.

Lisää sukelluksia

Sukellukset paranivat yksi toisensa jälkeen. Näkyvyys vedessä lähemmäs 20 metriä. Kilppareita, sammakkokala, jackfish, siipisimppu, niin paljon kalaa, että ei kaikkea voi muistaakaan. Oon koittanut parhaimmat palat ikuistaa videoihin, joita pikkuhiljaa editoin ja jahka suomeen päästään, niin varmaan saan edattua ihan julkaisukelpoisenkin pätkän tai kaksi reissusta.

 

Ryhmäytyminen

Porukkaa on mukana Oulusta ja Tampereelta. Pitkin viikkoa tarinoita on vaihdettu ja kuultu yhtä sun toista. Turhanpäivästä p… jauhantaakin on saatu harrastaa, ja sehän on myös yksi tämän harrastuksen iloista. Täällä matkoilla näkee ja tutustuu uusiin ihmisiin, jotka myös pitävät sukeltamisesta. Tämä yhteinen harrastus yhdistää ja saa yhteishengen nopeasti kasaan. On todella virkistävää kuulla elämäntarinoita vuosien varsilta ja jakaa myös omia kokemuksia. Oon harmittavasti joskus myös unohtanut tämän äärimmäisen mukavan osan harrastuksesta. Ystäväpiiri tuntuu kasvavan vuosivuodelta uusilla ja uusilla kasvoilla.

 

Tomi

Ps. Seuraavana yks mun sukellusuran parhaimmista elämyksistä.

 

Käyttäjän tomppa kuva

tomppa