Sukeltamaan Punaisellemerelle

Marraskuisena iltana ryhmä sukeltajia starttasi Helsinki-Vantaalta kohti Egyptiä – vertaansa vailla olevaa sukelluslomakohdetta

Sukelluskeskuksen liveaboard-sukellussafarille matkustaneen ryhmän kohteena on eteläinen Punainenmeri, jonka kimaltavan pinnan alla piileksivät maailman ehdottomasti parhaimpiin kuuluvat sukelluspaikat. Matkalle lähdettäessä silmissä siinsivät erityisesti suureet riuttamuodostelmat, eikä mielenkiintoisesta nähtävästä tällä reissulle tulisi olemaan muutenkaan pulaa: määränpäässä odottavat luonnon muokkaamien riuttamuodostelmien ja tunneleiden lisäksi muun muassa vasarahai parvet, riuttahait sekä mantat.

Matkaan lähdettiin syksyisestä Helsingistä keskiviikkoiltana Turkish Airwaysin lennolla Istanbulin kautta Hurghadaan. Hurghadan uudelta lentokentältä siirryttiin bussikuljetuksin sitten satamaan missä Imperial niminen sukellussafari alus odotteli.

En ole koskaan aiemmin ollut tällä kyseisellä reitillä (Deep south) Punaisellamerellä, joten reissun kohteisiin oli pedattuna suuret odotukset. Useat kuvat ja tarinat paikan päältä saivat minut ajattelemaan St. Johnsin reikäjuustomaisia riuttoja ja läpiuinteja jo ennakkoon – pohdin mielessäni sopivia kuvakulmiakin miten haluaisin saada ikuistettua auringon valon säteet läpiuintien pohjalla.

Olen jo tovin aikaa suunnitellut mielessäni myös tulevia sukelluksia ja millaisilla sukellusprofiileilla niitä tekisin. Punainenmeri on niin upea kohde, että mieluusti käytän tällä reissulla kaiken mahdollisen pohja-ajan kohteissa, mutta nousu kohti pintaa on myös upea: noustessa saa lumoutua korallien kauneudesta. Tämän Deep south -reitin yhtenä parhaana puolena on ehdottomasti myös etäisyys rannasta – kännykät eivät toimi muutamaan päivään ja nettiinkin pääsee vasta kotimaassa. Parasta mahdollista lomailua!

Videopätkää aiemmin toteutetulta vastaavalta reissulta näette täältä: 

https://youtu.be/b0OlD08Kjak

Sukellusmatka terveisin,

Tomi

Käyttäjän tomppa kuva

tomppa